BBQ Accessoires

Er zijn van die dingen waar je in het leven echt niet zonder kan, als barbecue-addict komen daar nog een aantal tools bij. Natuurlijk is een zak houtskool en een goede barbecue onmisbaar, maar wat gebruik ik verder nog?

BBQ Tools

Digitale thermometer
Als mijn vriendin vraagt hoe lang het nog duurt voordat we eten, antwoord ik altijd ‘als het vlees klaar is’. Het heeft namelijk niks te maken met tijd, maar alles met temperatuur. Deze houd je in de gaten met een digitale thermometer, de bbq tool bij uitstek. Maak je het jezelf graag makkelijk? Kies er dan voor een die de gegevens doorstuurt naar de app op je telefoon. Scheelt weer een loopje.

Tangen
Inkoppertje natuurlijk; een goede tang is onmisbaar om bij het vlees te kunnen als het op de bbq ligt. Zelf heb ik een tang die vrij scherp is, wat ik niet aanraad. Zo beschadig je het vlees namelijk snel. En je kan eventueel ook een extra tang gebruiken om je kolen te pakken, maar voor mij horen zwarte handen erbij.

Houtskool/briketten
Heeft natuurlijk geen uitleg nodig: zonder houtskool, geen barbecue.

Rookhout
Niet onmisbaar, maar wel handig. Soms verdient een stuk vlees net een beetje extra en met een beetje rookhout geef je hem dat. Het liefst heb je natuurlijk alle soorten op voorraad, maar barbecueën als hobby is al duur genoeg. Ik heb er altijd minimaal één in de kast staan.

Aluminium lekbakjes
Misschien niet de meest voor de hand liggende bbq tool, maar ideaal om het vet op te vangen! Wel zo fijn als dit niet in de kolen terechtkomt en soms wil je het opgevangen vet ook weer gebruiken om ervoor te zorgen dat het vlees niet uitdroogt. Sla ze eens in de zoveel tijd in bij de Action; het is zonde om hier te veel geld aan uit te geven.

Biertje
Zorg ervoor dat je ALTIJD koud bier hebt staan. Barbecueën is hard werken – echt! – hydratatie is dus erg, ik herhaal, erg belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *