Recept: Steak salade met warme peer

Mijn vriendin vindt het heerlijk als ik de barbecue aansteek, maar met de zomer op komst wil ze toch ‘iets met minder calorieën’. Herkenbaar? Dan is dit recept voor een salade van de barbecue een echte aanrader. En deze salade waardeer je zelf ook met een dikke voldoende!

Ingrediënten Steak Salade met warme peer

Grote zak gemengde sla
2 stukken entrecote
2 grote peren
Olijfolie
Klontje boter
Peper en zout
Honing
Balsamicoazijn
100 gram geitenkaas

Voor de saus:
1 Klontje boter
Honing
Balsamicoazijn

Bereiding:

  1. Schil de peren en snijd ze in gelijke stukjes. Bestrooi de entrecote met zout. Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes. Bereid de barbecue voor om direct te grillen op een temperatuur tussen de 180 en 200 graden.
  2. Grill de entrecote op de barbecue 2 a 3 minuten aan elke kant. Haal het vlees van de barbecue en laat, verpakt in aluminiumfolie nog tien minuten rusten. Snijd hem daarna in plakjes.
  3. Ondertussen ga je ook aan de slag met de peer. Gebruik een klein gietijzeren pannetje om de peer te bakken in een beetje olie en boter en voeg peper en zout toe. Voeg na 5 minuten de balsamicoazijn en honing toe en laat nog een minuutje op het vuur staan. Haal de peer vervolgens uit de pan, maar bewaar de ‘jus’, hiervan maken we namelijk de saus. Voeg hieraan de overige ingrediënten naar smaak toe en laat nog even pruttelen.
  4. Nu gaan we de borden opmaken. Verdeel de sla over de borden en leg hier de entrecote, peer en geitenkaas op. Als laatste stap voeg je de saus toe.
  5. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *