Recept Spareribs

on

Waar iedereen het heeft over de 3-2-1 methode als ultiem recept voor spareribs, kies ik liever voor een andere bereiding. Spareribs hebben toch wel de status van bbq klassieker verworven en dat is niet voor niets! Het vlees is lekker mals, goed op smaak en geliefd bij jong en oud.

Recept Spareribs van de bbq

Ingrediënten spareribs
1500 gram spareribs
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels Mother of all rubs
4 eetlepels Cola BBQ Sauce
25 gram roomboter

Benodigdheden
4 aluminiumbakjes
BBQ met deksel
2 chunks rookhout appel
Aluminiumfolie

Bereiding Spareribs

  1. Spoel de ribben goed af, dep ze droog en verwijder het vlies. Zorg dat je hiervoor een handig mes gebruikt (geen scherpe punt). Maak een opening door het mes tussen het vlies te schuiven en wik het vlies voorzichtig los. Ik gebruik hiervoor mijn vingers, maar je kan ook het mes gebruiken. Zorg ervoor dat je het vlees zelf niet beschadigt door je mes alleen langs het bot te laten gaan (en dus niet langs het vlees).
  2. Snijd eventueel losse stukken vlees en vet aan de bovenkant weg en snijd de ribben door de helft.
  3. Smeer de onderkant in met mosterd en bestrooi met de helft van de rub. Draai de ribben om en smeer de bovenkant ook in met mosterd en bestrooi met de andere helft van de rub.
  4. Bereid de bbq voor om indirect te grillen op een temperatuur van 110 graden. Voeg het rookhout toe aan de kolen zodra de bbq op temperatuur is.
  5. Leg de ribben op de bbq (het indirecte gedeelte) en rook de ribben ongeveer een uur.
  6. Plaats de ribben allemaal in een apart aluminiumbakje, doe er een klein klontje boter bij en pak de bakjes goed in met aluminiumfolie zodat er geen lucht meer bij kan.
  7. Leg de ribben in de bakjes nog eens twee uur op de bbq.
  8. Haal de ribben uit de bakjes en plaats ze nog twintig minuten op het rooster op het indirecte gedeelte en smeer de ribben in met barbecuesaus.
  9. Ready and enjoy!

Tip!
Voor iedereen die liever geen varkensvlees eet, kan je de spareribs ook vervangen door kalfs spareribs. Deze zijn ietsje minder vet, maar ook nog hartstikke lekker van smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *