Recept pizzarolletjes

on

Dit recept voor pizzarolletjes is typisch zo’n recept waarvan je denkt: ‘Had ik het zelf maar bedacht’. Want zo’n opgerolde pizza ziet er toch net even wat leuker uit dan je standaard pizza Hawaï. Voor dit recept heb ik gekozen voor een klassieke American-style pizza peperoni. Lak hem af met bbq-saus en het ultieme recept voor opgerolde pizza is compleet! Maak het op vrijdagavond, als borrelhapje of voor je late-night cravings!

Recept pizzarolletjes salami

Ingrediënten
Pak kant-en-klaar pizzadeeg
8 eetlepels tomatensaus
10 plakjes salami
Geraspte mozzarella (van Galbani)
BBQ-saus

Extra benodigdheden
Vershoudfolie

Bereiding

  1. Rol het deeg uit en bestrijk met de tomatensaus. Hiervoor is maar een dun laagje nodig.
  2. Beleg nu met de salami en daarna de geraspte mozzarella. We gaan de pizzarol in de lengte oprollen, zodat hij zo dik mogelijk wordt. Houd er daarom rekening mee dat de je een cm of 5 vrijhoudt aan de uiteinden.
  3. Rol de pizzarol zo strak mogelijk op met behulp van vershoudfolie. Je zal merken dat de salami en kaas door het rollen ‘naar buiten’ worden geduwd. Doordat we de uiteinden hebben vrijgelaten zal dit geen probleem zijn.
  4. Leg de pizzarol, ingepakt in vershoudfolie, een uur (minimaal) in de vriezer.
  5. Bereid ondertussen de bbq voor om indirect te grillen op een temperatuur van 200 graden.
  6. Haal de pizzarol uit de vriezer en snijd de rol met een goed scherp mes in plakken van ongeveer 2 centimeter.
  7. Leg de pizzarolletjes op de bbq (indirect) en laat ze hier een minuut of 10-15 liggen. Ik heb ze gewoon op het rooster gelegd in plaats van een pizzasteen.
  8. Haal ze van het rooster en bestrijk met bbq-saus.
  9. Enjoy!

Dit recept pizzarolletjes kan je natuurlijk naar smaak aanpassen. Houd geniet zo van salami? Kies dan voor ham. Je kan ook een variant maken met kip en pesto, die staat bij ons op de planning voor de volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *