Recept Kippendijencake

De vraag naar een recept kippendijencake was toch wel de meest geplaatste opmerking de afgelopen weken op Instagram. Want toen ik deze foto plaatste, ontplofte mijn Instagram-account! Ik heb nog nooit zoveel likes en reacties gekregen op een foto! Nou moet ik eerlijk toegeven dat dit niet mijn eigen idee is. Dit recept met kip kwam ik laatst tegen op het Facebook-account van Jeanette’s BBQ avonturen en ik moest het gewoon proberen. En ik kan je zeggen; het ziet er niet alleen fantastisch uit, de smaak is nog veel beter!

Recept kippendijencake

Ingrediënten kippendijencake

300 gram ontbijtspek (voor een flink cakeblik)
1 kg kippendij in stukken
3 eetlepels chicken rub
3 eetlepels barbecuesaus
1 uitje, gesnipperd
250 gram champignons in plakjes
1 rode paprika in blokjes
Extra benodigdheden:
Cakeblik van metaal
Barbecue met deksel (of oven)

Bereiding kippendijencake

 1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op een temperatuur van 110 – 130 graden.
 2. Leg de plakken ontbijtspek trapsgewijs in het cakeblik, begin hierbij in het midden en werk naar buiten toe. Zorg ervoor dat het spek over de randen van het cakeblik valt, je moet hem zo immers inpakken. Doe de kippendij in een kom en meng hier 2 eetlepels chicken rub door.
 3. Strooi een dun laagje rub over het ontbijtspek, gevolgd door de helft van de kippendij. Leg hier vervolgens de verschillende groenten op. Houd er rekening mee dat de champignons nog flink zullen inslinken. Doe hier weer een laagje kippendij op en sla het ontbijtspek dicht.
 4. Nu mag de cake op het rooster (indirect en met gesloten deksel) totdat hij een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt. Vervolgens haal je hem van het rooster en giet je het vocht af.
 5. Haal de cake uit het blik en leg hem weer op het rooster (indirect en met gesloten deksel) en lak hem af met barbecuesaus.
 6. De kippendijencake is klaar als hij een kerntemperatuur van 76 tot 78 graden heef bereikt. Haal hem van het rooster en laat hem nog tien minuten rusten.
 7. Enjoy!

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Jeanette schreef:

  Wat een mooie cake! En dank je voor de vermelding….. dit is té leuk!

  1. Tim schreef:

   Jij bedankt voor het fantastische recept!

 2. Brian Hipwell schreef:

  Bedankt voor het recept. Wat zou de beste temperatuur zijn als je hem in de oven bereid?

  1. Tim schreef:

   Hi Brian, dat is gewoon dezelfde temperatuur als de bbq!

   1. Brian Hipwell schreef:

    Dank je Tim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *