Recept Kiplolly’s

Met dit recept kiplolly’s maak je met minimale inspanning, maximale indruk! Nou ja.. minimale inspanning is misschien niet helemaal waar, want er komt flink wat hakwerk aan te pas. Het verrassingseffect zit hem dan ook niet zozeer in de ingrediënten, maar draait puur om de presentatie. Pak je slagersmes uit het messenblok en ga aan de slag met deze smakelijke kiplolly’s!

Recept Kiplolly’s

Ingrediënten kiplolly’s

6 drumsticks
4 eetlepels chicken rub
2 eetlepels barbecuesaus (optioneel)
Extra benodigdheden:
Barbecue met deksel
Hakmes

Bereiding kiplolly’s

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op een temperatuur van 160 tot 180 graden.
  2. Pak een drumstick en maak 2 centimeter vanaf de bovenkant een inkeping. Het onderste gedeelte kan je nu een beetje naar beneden duwen . Het bovenste gedeelte kan er nu helemaal – behalve het bot – af. Als het laatste gedeelte bij het knobbeltje lastig gaat dan kan dit gedeelte er ook afgehakt worden. De pezen die tevoorschijn komen, kan je wegknippen of snijden.
  3. Ze de drumstick neer, het is de bedoeling dat hij rechtop kan staan. Als dit niet lukt dan snijd je hem aan de onderkant ook recht af, net zo lang tot hij rechtop blijft staan. Smeer de kiplolly’s vervolgens riant in met de chicken rub.
  4. Zet de kiplolly’s op het rooster en sluit de deksel. Zodra de kiplolly’s een temperatuur hebben bereikt van 70 graden, kan je ze insmeren met barbecuesaus. Ze zijn zowel mét als zonder saus lekker, dus probeer het vooral lekker uit! Zet ze vervolgens weer terug op het rooster, sluit de deksel en laat ze garen totdat ze een temperatuur van 75 graden hebben bereikt.
  5. Enjoy!

Dit recept kiplolly’s is leuk voor op feestjes, om iets speciaals te maken voor kinderen of gewoon op een doordeweekse dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *