Recept hamburger van lamsgehakt

on

Bij hamburgers denken de meeste mensen al snel aan runder- of varkensgehakt. Maar, een goed recept voor hamburgers kan net zo goed van lamsgehakt zijn gemaakt! Door het gebruik van lamsvlees krijg je een lekkere, volle – niet overheersende – smaak. Wel is het belangrijk om hem deels te mengen met een vettere gehaktsoort om ervoor te zorgen dat hij niet te droog wordt. Ik hield hiervoor een verhouding van 80/20 aan.

Recept hamburger bbq

Ingrediënten voor 4 hamburgers
600 gram lamsgehakt
Tijm
Peper
Zout
Karwijzaad
4 pitabroodjes
Romanasla
1 tomaat in dunne plakken
1 rode ui, in ringen
Oude kaas

Knoflooksaus
3 eetlepels fritesaus
3 eetlepels creme fraiche
½ eetlepel citroensap
1 theelepel suiker
2 knoflooktenen, geperst
½ eetlepel gedroogde bieslook
½ eetlepel gedroogde peterselie

Bereiding

  1. Bereid de bbq voor om direct te grillen op een temperatuur van 200 graden.
  2. Meng het gehakt met de tijm, karwijzaad, peper en zout in een kom. Verdeel in 4 bollen en maak hier hamburgers van. Houd er rekening mee dat ze nog iets zullen krimpen, dus maak ze iets groter dan het pitabroodje zelf. Maak ook een kuiltje in het midden van de burger, omdat hij anders heel bol wordt.
  3. Maak vervolgens de knoflooksaus door eerst het citroensap met de suiker te mengen. Roer vervolgens alle andere ingrediënten erdoorheen.
  4. Gril de hamburgers zo’n 4 minuten per kant. Draai de hamburger maar 1 keer om, als je hem te snel omdraait laat het vlees namelijk niet goed los van de gril. Leg de laatste 2 minuten de kaas op de burger en verschuif ze naar de koudste kant van de bbq. Sluit de deksel zodat de kaas goed smelt.
  5. De pitabroodjes gril je ook zo’n 3-5 minuten op de bbq.
  6. Snijd de pitabroodjes open en beleg ze met de sla, hamburger, tomaten en uienringen. Besmeer de bovenkant van het broodje met knoflooksaus.
  7. Enjoy!

Tip: Zelf beschik ik nog niet over een gehaktmolen en ik heb het gehakt voor dit recept voor hamburgers dan ook bij de Sligro gekocht. Zij adviseren me altijd goed en zo weet ik exact wat er in gaat. Je kan hiervoor natuurlijk ook naar een kwaliteitsslager gaan.

Recept hamburger van lamsgehakt -> als je van echt lekker eten houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *