Recept Beer Can Chicken

Op dit recept beer can chicken zit je echt te wachten!Waarom zou je in hemelsnaam een kip op een bierblik zetten? Laten we wel wezen; het ziet er natuurlijk best gaaf uit, maar het is echt niet alleen voor het ‘wauw’-effect. Doordat het bier door de temperatuur van de barbecue langzaam verdampt, zorg je er voor dat de kip continu bevochtigd wordt en hij uiteindelijk super mals wordt! Je proeft het verschil echt!

Recept Beer Can Chicken

Ingrediënten beer can chicken

1 blikje bier 33cl naar keuze
1 hele maïskip
Kip BBQ Rub

Bereiding beer can chicken

1. Neem een paar grote slokken uit het blikje bier. Je kan hem er niet helemaal vol onder zetten en weggooien doen we natuurlijk niet aan. Bereid ondertussen de barbecue voor om indirect te grillen op een temperatuur van 150 graden.

2. Nu gaan we met de kip aan de slag. Snijd alle loshangende stukken vet weg en wrijf de kip in met de rub, ik doe dit altijd vrij royaal. Plaats vervolgens de kip over het open gemaakte en half lege blikje bier en plaats hem op de barbecue.

3. Zodra de kip een kerntemperatuur van 70-75 graden in de borst en 75-80 graden in de dijen (meet altijd in het dikste gedeelte van de borst en dij) is hij klaar. Enjoy!

Als je kip maakt, kan je natuurlijk van dit recept beer can chicken afwijken. Ik heb vaak genoeg kip gemaakt die heerlijk is zonder hem op een bierblikje te zetten. Je kan hem dan lekker vullen met ingrediënten om hem extra op smaak te brengen. Houd het vrij basic met rozemarijn, citroen en knoflook en je hebt een kippetje dat heerlijk op smaak is.

Laatste tip; haal een kippetje op de markt. Ik ben zelf gek op maïskippetjes, deze zijn net iets voller van smaak dan de standaard kippetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *