Recept Beef Ribs

on

Als je op zoek bent naar een verrassend lekker stuk vlees probeer dan eens dit recept voor beef ribs. De combinatie van de peper- en zoutkorst, de rooksmaak en het malse rundvlees zorgen voor een smaakexplosie in de mond. Klinkt een beetje dramatisch, maar het is echt een fantastisch stuk vlees! Zodra de flat ribs een tijdje op de Q hebben gelegen en ik de onmiskenbare geur van de ribs begin te ruiken, begin ik pas echt ongeduldig te worden. Ik kan ze bijna proeven!

Recept Beef Ribs bbq

Ingrediënten Beef Ribs
1 flat rib van 1,5 kilo van een vet runderras zoals Black Angus
2 eetlepels grof zeezout
2 eetlepels fijne peper
25 gram roomboter
3 chunks Hickory rookhout

Bereiding Beef Ribs

 1. Verwijder het vlies van de beef ribs dat aan de onderkant zit. Zorg dat je hiervoor een geschikt mes gebruikt dat dus geen scherpe punt heeft. Maak een opening door het mes tussen het vlies en het bot te schuiven en wik het vlies voorzichtig los. Ik gebruik hiervoor mijn vingers, maar je kan ook het mes gebruiken. Zorg ervoor dat je het vlees zelf niet beschadigt door je mes alleen langs het bot te laten gaan (en dus niet langs het vlees).
 2. Als je een stuk hebt met veel vet aan de bovenkant dan kan je een gedeelte hiervan wegsnijden. Er mag wel een dun laagje op blijven zitten. Smeer het hele stuk vervolgens in met peper en zout.
 3. Bereid de bbq voor om indirect te grillen op een temperatuur van 110 graden. Voeg het rookhout toe aan de kolen en leg de ribs op de bbq en sluit de deksel.
 4. Als de ribs een kerntemperatuur van 70 graden hebben bereikt, kan je het stuk van de Q halen. Pak hem in aluminiumfolie in en voeg nog een klontje boter toe. Leg hem weer terug op de bbq en sluit het deksel. Laat de ribs tot een temperatuur van 93 graden komen.
 5. Haal de ribs eraf en haal het aluminiumfolie een klein beetje los (er mag nu best een beetje lucht bijkomen) en laat hem nog een half uur rusten.
 6. Dat was ‘m. Enjoy!

Veel mensen, inclusief ikzelf, hebben het standaard over beef ribs maar hier zitten nog veel verschillen in. Bij dit recept voor beef ribs hebben we het over de overheerlijke flat ribs. Om veel ingrediënten vraagt dit recept voor beef ribs niet, maar de beste stukken vlees vragen ook niet om heel veel extra. De kunst van dit recept zit hem in de eenvoud!

Zorg er ook voor dat je lekker de tijd neemt voor dit recept beef ribs, want dit stuk vlees vraagt om een low & slow bereiding. Reken dus zeker op 5 tot 7 uur.

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Johan Bosse schreef:

  Dit is een geweldig, robuust stuk vlees met een geconcentreerde rundvlees smaak.
  Wel een bite maar super lekker.

  1. Tim schreef:

   Ik geniet er ook altijd ontzettend van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *