Recept Lamsrack

on

Als je dit recept lamsrack van de bbq eenmaal hebt geprobeerd, wil je niet anders meer. Het recept is vrij basic, maar meer heeft dit vlees ook niet nodig. Lamsvlees ben ik de afgelopen jaren steeds meer gaan waarderen. Het is een beetje de koriander van het vlees; you hate it or you love it. Met dit recept kan je de plank eigenlijk niet misslaan. Maak het een keertje voor je vrouw of vriendin of als je gasten krijgt; met een heerlijk stuk lamsvlees voelen ze zich meteen in de watten gelegd.

Recept lamsrack van de bbq

Ingrediënten BBQ Lams Rack
1 Lams rack (genoeg voor 2 personen)
Honing
Verse tijm
Zout

Bereiding

  1. Laat de lamsrack op kamertemperatuur komen en bereid een barbecue voor om indirect te grillen op 110 tot 130 graden.
  2. Het is belangrijk om het vlies goed te verwijderen, zorg dat je hiervoor een handig mes gebruikt (geen scherpe punt). Maak een opening door het mes tussen het vlies te schuiven en wik het vlies voorzichtig los. Ik gebruik hiervoor mijn vingers, maar je kan ook het mes gebruiken. Zorg ervoor dat je het vlees zelf niet beschadigt door je mes alleen langs het bot te laten gaan (en dus niet langs het vlees).
  3. Nu gaan we aan de slag met de smaakmakers. Smeer het vlees in met honing en wrijf hem voorzichtig in met zout en met de blaadjes tijm.
  4. Leg het lams rack op de barbecue (indirect grillen) en laat hem tot een kerntemperatuur van 50 graden komen. Vervolgens schroei je hem aan alle kanten dicht (direct grillen), je lams rack zal nu een temperatuur hebben bereikt van ongeveer 53 graden. Haal hem van de barbecue en laat het vlees ingepakt in aluminiumfolie nog tien minuten rusten, de temperatuur zal nu nog een paar graden oplopen tussen de 55 en 58 graden.
  5. Nu heb je een mooi rosé gebraden lams rack. Enjoy!

De volgende keer zal ik een recept voor lamsrack maken dat iets meer van de gebaande paden afwijkt. Ik zit zelf te denken aan het toevoegen van vers sinaasappelsap. Laat het me weten als je nog tips hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *