Recept Aardappeltjes rozemarijn

on

Als je me vraagt hoe vaak ik dit recept voor aardappeltjes met rozemarijn heb gemaakt, dan is dat het afgelopen jaar minimaal (minimaal!) 1 keer per week geweest. Verslavend lekker! Laat ze lekker in de schil, daarmee bespaar je niet alleen tijd maar er schijnen ook extra vitaminen in te zitten. Zal vast ergens goed voor zijn..

Recept aardappeltjes van de bbq

Ingrediënten (4 pers)
500 gram kriel aardappels (die van de Lidl zijn het allerlekkerst)
Olijfolie
Rozemarijn
Zeezout

Extra benodigdheden
Gietijzeren pannetje

Bereiding

  1. Bereid bbq voor om direct te grillen op een temperatuur van 200 graden. In principe kan je ze gewoon bij je vlees zetten en kan dat ook bij een indirecte bereiding. Maar door ze direct te grillen krijgen ze een heerlijk krokant korstje.
  2. Snijd de aardappeltjes in kleine partjes, spoel ze goed schoon en zet ze in ruim kokend water op het vuur. Laat ze 5 minuutjes koken.
  3. Giet de aardappeltjes af, doe ze in een gietijzeren pannetje en zet ze op het rooster tot ze goudbruin zijn (ongeveer 15-20 minuten). Vergeet niet om regelmatig om te scheppen zodat ze niet aanbakken.
  4. Voeg nog wat zeezout toe en je aardappeltjes met rozemarijn zijn klaar.
  5. Enjoy!

Door ze eerst te koken, voorkom je dat de aardappeltjes niet gaar zijn en verkort je de bereidingstijd. Enne… deze rozemarijnaardappeltjes kan je natuurlijk ook prima in de oven bereiden. Van de bbq zijn ze wel écht lekkerder, eerlijk is eerlijk. Het uitproberen van dit recept voor aardappeltjes met rozemarijn is op eigen risico, want je raakt er geheid verslingerd aan.

Ik raad ze aan bij dit recept lamsrack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *