Recept BBQ rub kip

Op deze pagina vind je een veelgebruikt recept voor een kip bbq rub. Een rub voor kip is een van de basic rubs en moet je eigenlijk standaard in je voorraadkast hebben staan. Het is heerlijk om alle kleine smaakbommetjes bij elkaar te gooien en zo een kruidenmix te hebben die jouw stuk vlees nog lekkerder maakt. Bij het inwrijven van de rub mag je best royaal zijn, dit zorgt voor een lekker krokant korstje. Houd ik zelf erg van in ieder geval! Met dit recept heb je voldoende voor een kleine voorraad, maar verdubbel hem als je graag een langere tijd vooruit wil.

Recept BBQ Rub Kip

Ingrediënten recept bbq rub kip

30 gram paprikapoeder
25 gram kristalsuiker
10 gram zout
Peper naar smaak
10 gram uienpoeder
15 gram knoflookpoeder
10 gram bruine basterdsuiker
2 eetlepels Provençaalse kruiden
1 theelepel chilipoeder (als je de rub een beetje pit wil geven)

Bereiding recept bbq rub kip

1. Dit is een dry rub en dit betekent dat je hem er ‘droog’ opsmeert zonder er olie bij te doen. Voeg naar smaak toe op het stuk kip voordat je hem op de bbq gaat bereiden. Sommigen laten hem marineren in de rub, maar zelf doe ik dit niet. Het voegt naar mijn idee niet zoveel toe en het scheelt weer wat tijd.

2. Bereid de kip zoals je gewend bent. Wil je eens wat nieuws proberen? Wat denk je van dit recept voor Beer Can Chicken? Enjoy!

Je zal misschien verbaasd zijn over de toevoeging van suiker in de bbq rub. Dit zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor een lekker krokant laagje doordat de suiker door de hoge temperatuur karameliseert.

De inspiratie voor dit recept komt uit het boek Smokey Goodness, maar ik heb hem hier en daar wat aangepast om hem iets meer aan mijn eigen smaak aan te passen en hem iets makkelijker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *