BBQ recepten

Valhal Outdoor Combi-Deal
Het zoeken naar de ultieme bbq recepten kan een flinke klus zijn, maar dat hoeft het natuurlijk niet te zijn. Op deze site vind je de meest uiteenlopende bbq recepten voor een geslaagde bbq-avond. We stappen af van de kipsaté en groente- en vleesspiezen en nemen je mee in de wereld van ‘culinair bbq-en’. Zoals ik het zelf graag noem.

BBQ Recepten Vlees

BBQ recepten rund

In de normale keuken kennen we het rund al als een veelzijdig stukje vlees, maar op de bbq kan je er al helemaal alle kanten mee op. Kies je voor een van de ultieme bbq klassiekers zoals een goede hamburger? Of ga je voor een bbq recept dat de meeste mensen minder bekend in de oren ligt zoals beef ribs of picanha?

BBQ recepten kip
Kip is toch wel een van de meest gebruikte vleessoorten. Het is niet duur, je kan er alle kanten mee op en het is gewoon ontzettend lekker. Een van de meest verrassende bbq recepten van 2018 is –nu al – de kippendijencake. Maar ook een heel kippetje smaakt van de bbq toch echt anders dan uit de oven. Smullen!

BBQ recepten varkensvlees De meest malse stukken vlees komen van het varken! De relatief grote hoeveelheid vet maken dit vlees lekker sappig, heerlijk. Maar als je het vlees goed bereidt, is het nog een vrij mager stukje vlees ook. En nog eens niet te duur ook. Het zelf van A tot Z maken van spareribs levert je een fantastisch maaltje op waar jong en oud van geniet.

BBQ Recepten lamsvlees
Zelf ben ik de smaak van lamsvlees met de jaren meer gaan waarderen. Vroeger moest ik er niets van hebben, maar nu is het een feestje als we een lamsrack op de planning hebben staan. Lamsvlees is van zichzelf al vrij sterk van smaak, dus ik gebruik zelf het liefst niet al te veel kruiden.


Als je kiest voor de juiste stukken vlees en weet hoe jij je bbq goed onder controle moet houden, is er geen enkele reden waarom deze recepten jou niet zouden moeten lukken. Ik ben zelf ook geen kok, maar door elke week – ja echt – de Q aan te steken heb ik de lekkerste recepten ontdekt. Voor je het weet is het bbq-vuur ook bij jou aangestoken en kom je erachter dat elk stuk vlees lekkerder is als het met vuur is bereid.

BewarenBewaren

BewarenBewaren